9 Nisan 2013 Salı

zeytinyağlı enginar:





3 adet enginar
3 adet taze soğan 
1 limon
1 /2 çay bardağı pirinç
dereotu
tuz 
1 tatlı kaşığı şeker

yapılışı

enginarları 4 e böleriz..2 bardak suya 1 adet limon sıkarız.böldüğümüz enginarları bu suya koyarız ..bu işlemi hemen yapmalıyız . çünkü enginar kararır..limonlu su sayesinde kararmaları önlenmiş olur.
daha sonra bir tencereye 3 adet taze soğanı doğrarız.enginarları suyu ile birlikte tencereye alırız.yarım çay bardağı pirinç , tuz , şeker, zeytin yağını, dereotunu  da koyarız..10 ila 15 dakika kadar düdüklü tencerede piştiğinde hazırdır..soğuk olarak servis yaparız..tam mevsimi .bol yemek gerek..karaciğere faydası çok fazla çünkü..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.