3 Nisan 2013 Çarşamba
tavada lahmacun
annemin bizi büyütürken yaptığı ve tüm ev halkı tarafından çok sevilen tavada lahmacun..
malzemeler
2 adet soğan
400 gr kadar kıyma
2 adet domates
4 adet biber
yarım demet maydonoz
2 , 3 dal kadar dereotu(isternirse dereotu konulmayabilir.ama nefis bir aroma katıyor..ve çok daha sağlıklı oluyor.)
tuz ,karabiber
hamuru için:
7 çay fincanı un( 7 adet lahmacun çıkıyor . 1 çay fincanı un 1 lahmacun olur )
aldığı kadar su
tuz
hamur çok ele yapışmayacak ..ya da çok kuru sert bir hamur olmayacak sekilde yoğurulur..
hamurdan bezeler kopartılır..
içine iç malzemesi konulduktan sonra kapatılır.
ister az yağda ister çok yağda kızartılır..çok yağda da kızartsanız yağ çekmez..
ve nefis lahmacunlar hazır..çocuklarım da bayılarak yiyor..afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
malzemeler : 2 adet tavuk göğsu zahter bir miktar mısır unu kimyon kırmızı biber köri tuz kızartmak için yağ yapılı...
-
sevdiğim bir lezzet kısır malzemelerim: 1 su bardağı ince bulgur 3 adet taze soğan 3 adet taze sarımsak yarım demet maydonoz 2 ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder