19 Nisan 2013 Cuma

irmik helvası




malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt 
1/2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
yapılışı:
tereyağı ve irmik bir tavada kavrulur..karamel rengini alıncaya kadar.
üzerine 1/2 bardak şeker ilave edilir. Kavrulmaya devam edilir.
şekerle birlikte 2 dakika daha kavrulduktan sonra süt  ilave edilir.ve kaynatılır..
İrmikler sütü çeker.İrmikler hafif nemli iken ocak kapatılır.
2-3 dakika kadar da böyle beklenilir.beklenirken arada karıştırılır.
Ben oğlumdan dolayı renkli şekerlerle süsledim..İrmik helvasını çok sever.
Ama eşim için üzerine tarçın serptim.O öyle yedi..
Bana sorarsanız tarçınlı tadı nefiss..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.