13 Nisan 2013 Cumartesi
zencefilli tarçınlı pasta:
kek için
3 yumurta
1 çay bardağı zeytin yağı
1/2 çay bardağı kaynara yakın sıcak su
kabartma tozu
un
2 çay kaşığı toz zencefil
2 çay kaşığı tarçın
1 paket kakao
1 su bardağı şeker
aldığı kadar un
piştikten sonra üzeri için 1 bardak soğuk süt
yapılışı:
3 yumurta akını yarım bardak şeker ile çırparız
kaynara yakın az sıcak su ilave edip çırpmaya devam ederiz
ayrı bir kapta yumurta sarılarını yarım bardak şeker ile çırparız ..yine kaynara yakın su ilave ederiz hızlıca çırparak.
akları ve sarıları birbirlerine karıştırıp yağ .vanilya,aldığı kadar un, kabartma tozunu ilave ederiz.tarçın, zencefil ,kakao da ilave edip .tepsiye dökeriz.
180 derecede pişirdikten sonra fırından çıkan sıcak keke 1 bardak dolusu soğuk sütü dökeriz..
ve bir kenarda soğumaya bırakırız
ayrı bir yerde 1 litre süte 1 su bardağı un koyup pişiririz..1 kaşık kakao koyarız .böylece açık kahve rengi bir renk elde ederiz.
1 bardak da şeker ilave ederek vanilyasını koyarız.
sıcak iken kekin üzerine döküp hemen üzerine bisküvi dizeriz
ve iyice dolapta soğutup çırpılmış kremşante ile üzerini kapatırız.
afiyet olsun.
oğluşum ateşli ..düşmeyen ateşimiz devam ediyor..tarifi yazdım ama eksiklerim var mı kontrolu sonraya bırakıyorum.çünkü kucak istiyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
malzemeler : 2 adet tavuk göğsu zahter bir miktar mısır unu kimyon kırmızı biber köri tuz kızartmak için yağ yapılı...
-
sevdiğim bir lezzet kısır malzemelerim: 1 su bardağı ince bulgur 3 adet taze soğan 3 adet taze sarımsak yarım demet maydonoz 2 ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder