15 Nisan 2013 Pazartesi

etli pilav



malzemeler:
300 -400 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
1 adet kurusoğan
zeytin yağı, tuz , karabiber

yapılışı:
önce düdüklü tencerede etler haşlanarak pişirilir.
etin yumuşak olmasını istiyorsanız zeytin yağını tencerede kızdırdıktan sonra etleri kızgın yağa atarız.ve etler hızlıca karıştırılarak kahverengi olana kadar beklenir..etler bu aşamada suyunu salacaktır.ocağın altı kısılır ve suyunu çekmesi beklenir.ayrı bir yerde su kaynatılır.su ısıtıcısı burada işimizi görecektir.
suyunu çektikten sonra kaynar suyu etlerin üzerine boşaltırız.ve tuzunu koyarız.
etler 20 dakika kadar düdüklü tencerede piştiğinde lokum kadar yumuşak olacaktır.
düdüklü tenceremizi açarız,
daha sonra 2 bardak pirinci döküp karabiberini de koyup tencereyi kapatırız.
bu şekilde 3- 4 dakika düdüklü tencerede pilav pişer

ve ayrı bir tavada kızğın yağda küp küp doğradığımız kuru soğanı karamelize oluncaya kadar kavurup pişen pilava ilave ederiz..

bazen pirinci ilave etme aşamasında kuru soğanı eklediğim de olur.kavurmadan yani..
3-4 dakika pilav pişene kadar kuru soğan da pişer..bu şekilde de çok lezzetli olur..
afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.