MALZEMELER:
6-7 ADET DOLMALIK BİBER
2,5 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ADET LİMON SUYU
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI YADA DOMATES SALÇASI
TUZ
YAPILIŞI:
1 ADET SOĞAN 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI İLE İYİCE KAVRULUR.SALÇA İLAVE EDİLİP KAVRULUR..
İÇİNE PİRİNÇLER ATILARAK KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR.
2 DAKİKA BU ŞEKİLDE KAVRULUR.
1 SU BARDAĞI SU İLAVE EDİLEREK KAYNAMAYA BIRAKILIR.
KAPAĞI KAPATILIP OCAĞIN ALTI KISILIR
SUYUNU ÇEKEN PİRİNÇ SOĞUMAYA BIRAKILIR
BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA DİĞER MALZEMELER( 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ADET LİMON SUYU
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TUTAM TUZ )
KONULARAK KARIŞTIRILIR.
KAPAĞI KAPATILIP BİRAZ DA BÖYLE BEKLENİR.
BİBERLERE DOLDURULMAYA HAZIRDIR İÇİMİZ..
DOLDURULAN BİBERLER AZ SU KONULARAK PİŞİRİLİR.
ÇOK SU KONULURSA KAYNAMA SIRASINDA BİBERLERİN İÇİNE SU DOLACAKTIR..
BU YÜZDEN SU BİBERLERİN YARISINA BİLE GELMEMELİDİR..
BİBERLER İYİCE SARARDIĞINDA PİRİNÇLERİN TADINA BAKILIR..
PİRİNÇLER PİŞMİŞ İSE DOLMALAR OLMUŞTUR..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder