1 Mayıs 2013 Çarşamba

zencefilli tırtıl kurabiye




malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı buğday nişastası
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
250 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

yapılışı:
tüm malzemeler yoğrulur
yumuşak bir hamur elde edilir.
ele yapışmayan ,
ben krema torbası ile tırtıl uç takarak yaptım..ama öğrendim ki tırtıl kurabiye ucu varmış .satılıyormuş..kreme torbasındaki tırtıl uç bayağı bir ince.bu yüzden yapmak zor oldu...ama züccaciyecideki tırtıl uç büyükce ..bu yüzden de yapmak daha kolay olur.
daha sonra tırtıl kurabiyeler  10 dakika kadar 170 derece fırında kızardılır.
çok ince olduğu için çabuk kızarıyor.bu yüzden sürekli fırını kontrol etmek gerekiyor..yoksa bisküviler yanabilir.

bizim bisküvilerimiz tırtıldan çok kurumuş ağaç dalını andırıyor..

nişastadan dolayı bisküviler kıtır kıtır.
ben bile kaç tane yedim sayamadım..dayanamadım..


Bu arada bardağımızı nur ablamız yollamıştı çocuklara..

Teşekkür ederiz  nur'cuğum..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.