23 Mayıs 2013 Perşembe

deniz börülcesi salatası



malzemeler:
2 bağ deniz börülcesi
2 adet büyük domates
yarım çay bardağı zeytin yağı
2 diş sarımsak

bu tarifte kesinlikle tuz yok..deniz börülcesi  zaten çok tuzlu bir bitki..

yapılışı:
deniz börülceleri düdüklü tencerede 5-6 dakika kadar  bol suda haşlanır.

tencereden aldıktan sonra da bol suya koydum..

ve yeşil kısımlarından tutulduğunda tel tel içlerindeki kısmından ayrılır.

ayırdıktan sonra onları da suda yıkadım..

süzüp bir salata tabağına aldım..
1 adet büyük domatesi rendeleyip üzerine koydum..
2 diş sarımsağı da ezip üzerine koydum..
zeytin yağını da ilave ettikten sonra karıştırdımm..

afiyetle yenildi..











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.