21 Mayıs 2013 Salı

tavuklu bulgur pilavı


malzemeler:
3 bardak tavuk suyu
1 bardak tavuk eti
1 bardak esmer bulgur
1 adet soğan 
1 çay kaşığı karabiber
tuz ve zeytin yağı

yapılışı:
tavuğu önceden haşlamıştım
onun suyunu kullandım.ve yine o tavuğun etinden kullandım.
önce soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağı ile kavurdum..
üzerine esmer bulguru koyup biraz da böyle kavurdum.
tavuk suyunu ve tavuk etlerini de koydum..karabiber , tuz ilavesinden sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirdim..

Afiyet olsun..

esmer bulgur yoksa normal bulgur da olur..hatta normal bulgurda tadı daha alışıldık..esmer buğdayı sık tüketmeyen ya da sevmeyenler olabilir..

yanında mutlaka ayran .....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.