20 Mayıs 2013 Pazartesi

SÜTLÜ HAMUR KIZARTMASI..






MALZEMELER:

1 SU BARDAĞI SÜT

2 ÇAY KAŞIĞI KURU MAYA YA DA YARIM KÜP YAŞ MAYA

1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU

1 TUTAM TUZ 

2 YUMURTA

YAPILIŞI:

ÇOCUKLARINIZ YUMURTA YEMEKTEN HOŞLANMIYORSA KAHVALTIDA YUMURTA YEDİREBİLMENİN DEĞİŞİK YOLLARINDAN BİRİ DE BU HAMUR KIZARTMASI..

ÖNCE 1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU İLE MAYA VE ŞEKER İYİCE KARIŞTIRILIR..

SICAK BİR ORTAMDA 20 DAKİKA BEKLENİLİR..SU KABARMIŞ VE KÖPÜRMÜŞTÜR.

İÇİNE ILIK SÜT, 2 YUMURTA , TUZ İLAVE EDİLEREK ÇIRPILIR..

UN EKLENİR..

İYİCE YOĞRULUR..

HAMUR ELE YAPIŞMAMALIDIR..

OKLAVA İLE AÇILIR .GENİŞ BİR BARDAK İLE KESİLİR

BARDAK HER KESME İŞLEMİNDE UNA BATIRILIRSA BARDAĞA YAPIŞMAYACAKTIR HAMUR.

DAİRE ŞEKLİNDEKİ HAMURLARIN ÜZERİNE  1 ÇAY KAŞIĞI SU KONULUR.

SU İYİCE YAYILIR..

HAMURUN ÜZERİNE BİR TUTAM SUSAM VE BİR TUTAM DA MAVİ HAŞHAŞ KOYDUM BEN..

AMA EVDE NE VARSA O DA KONULABİLİR..ÇÖREK OTU VE SUSAM DA OLABİLİR.

ELİMİZLE İYİCE BASTIRIRSAK SU DA KOYDUĞUMUZ İÇİN HAMURUMUZA İYİCE YAPIŞACAKTIR SUSAMLARIMIZ..VE KIZARIRKEN DE DÜŞMEYECEKTİR..

KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR..

AFİYETLE YENİR..

SÜT İLE YAPILAN HAMURLAR KIZARTIRKEN  ASLA YAĞ ÇEKMEZ..

AMA YOĞURT İLE YAPILIRSA ÇOK FAZLA YAĞ ÇEKİYOR.BEN DENEYİMLERLE BUNU KEŞFETTİM..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.