30 adet yaprak
2,5 fincan pirinç
5 dal maydonoz
5 dal dereotu
1 adet soğan
yarım demet taze nane
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet limon
bir tutam tuz
yarım çay bardağı zeytin yağı
2 bardağı su
yapılışı:
önce yapraklar kaynayan suda 1-2 dakika bekletilir..
iç malzemesi yapılışı:
1 adet soğan doğranarak zeytin yağında kavrulur.
üzerine pirinç eklenip 2 dakika bu şekilde kavrulur
1 bardak su ilave edilip kapağı kapatılarak hafif şekilde pişmesi sağlanır
suyunu çektikten sonra altı kapatılır ..biraz soğuyunca ayrı bir yerde dereotu ,maydonoz, doğranır ..tencereye ilave edilir.tarçın , şeker , limon , tuz da eklenip yapraklara 1 tatlı kaşığı kadar koyularak sarılır.
tencereye dizilir .üzerine biraz zeytin yağı gezdirilip kapağı kapatılıp 1 bardak su ilave edilip pişmeye bırakılır..suyunu çekince tadına baktım..pirinçler pişmişse tamamdır..eğer pişmediyse çaydanlıktan kaynar su ilave edilebilir.
Ben sarmada acemiyim..yazın biber dolmasını çok sık yaparım.ama yarprak sarmak maharet gerektirir..bu yüzden kalem ,kalem olması gereken sarmalar dolma kalem oldu..
ama bir solukta yendi..
sonuna yetiştim..yoksa resim çekemeden eşimin midesine gidecekti.
çok çok yapmıyorum sarmayı ..1 öğünde taze olarak yenilmesi için..
olsa da yesek :) ellerine sağlık
YanıtlaSil