8 Mayıs 2013 Çarşamba

mercimek köftesi



malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı zeytin yağı
4 adet taze soğan
yarım demet maydonoz
2 çay kaşığı kimyon 
1 adet büyük kuru soğan ya da 2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası yok ise domates salçası

yapılışı:
1 su bardağı kırmızı mercimek 4 bardak su ve tuz ile  haşlanır..yumuşadığında 2 bardak ince bulgur eklenir..ve ocağın altı kapatılır.demlenen bulgur iyice sert bir görünüm kazanır..

1 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytin yağı ile kavrulur.salçası da konulduktan sonra birkaç dakika da salça ile kavrulmaya devam edilir.
bulgur ,mercimek karışımının üzerine eklenir ve soğumaya bırakılır.
soğuduktan sonra taze olan malzemeler doğranır ..

bu köftenin olmazsa olmazı kimyondur.
köfte lezzetini kimyondan alır.
 kimyon da ilave edilip soğuyan karışım karıştırılır..
köfte şeklinde yapılır.Afiyetle yenir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.