22 Mayıs 2013 Çarşamba

soğanlı pilav



SOĞANLI PİLAV


1 adet kuru soğan 
2,5 çay fincanı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 kaşık tereyağı
3 bardak kaynar su
bir tutam tuz

yapılışı:
önce zeytin yağında soğanlar kavrulur.
ayrı bir yerde 3 bardak su kaynatılır.
su ısıtıcıları kaynatma işlemini çok hızlı yapıyor..mutfaktaki en büyük yardımcılardan biri..
tereyağı ilave edilir .tereyağı eridiğinde pirinçler koyulup kavrulur .yaklaşık 2 dakika kadar.
kaynar su ve tuz eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.ve ocağın altı en kısık duruma getirilir.

pirinçler uzayıp şiştiğinde pilav pişmiştir..


birkaç yıl evvel bir italyan yemek proğramında sarımsaklı pilav yapılmıştı..
ben de denedim ..hatta harika bir tad olmuştu..eşim bayılmıştı  ki sarımsaklı pilav yaptım dediğimde çok sinirlenmişti." maceraya ne gerek var ..normal pilav yapsan olmuyor mu ???? " diyerek..

ama yediğinde söylediklerine pişman olmuştu..

sarımsaklı pilav tarifini de paylaşacağım yakında..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.