3 Şubat 2014 Pazartesi

yarısı kaşarlı- sucuklu,diğer yarısı ton balıklı pizza






ton balıklı pizza yemediyseniz şiddetle tavsiye ederim..ben bayıldım..parmaklarımı da yiyecektim..

eşime göre balıklı kısmı kavurma lezzetinde olmuş..
eşimin yorumu : "balıklı değil kavurmalı pizza yiyorum sanki "
malzemeler:
2 çorba kaşığı kuru maya
3 su bardağı süt
1 su bardağı zeytin yağı
tuz , şeker , aldığı kadar un
üst malzemesi:
3 kutu ton balığı
bir miktar kaşar peyniri ( arzuya göre başka bir peynir olabilir)
bir miktar sucuk.

yapılışı:
hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır .serte yakın bir hamur elde edilir.mayalanmaya bırakılır.(2 saat kadar)
daha sonra yağlanan fırın tepsisine hamur hafif hareketlerle yayılır. fırına koyulur.fırın 50 dereceye getirilir..fırın hafif ılık olur..ve fırın kapatılır..bu arada yarım saat daha fırının ılıklığıyla hamur kabartılır.

hamur istenilen kadar kabarmışsa fırın 180 dereceye getirilir ve hamur kısmının pişmesi sağlanır..
üzeri hafifçe kızaran hamur pişmiş sayılabilir..hızlıca fırından çıkarıp üzerine malzemeler koyulur..tekrar fırına geri gönderilir..üst malzemelerde istenilen kıvamda piştikten sonra pizza yenmeye hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.