14 Ağustos 2014 Perşembe

Su Böreği.


Bu gördüğünüz de yalancı olmayan doğrucu su böğreği.
Günün birinde enerjimin yüksek olduğu bi zaman dedim bugün su böreği yapacağım..O sıra sürekli börek yapıyorum yalnız..Sanıyorum Ramazanın verdiği açlık duygusundan dolayı...

Bu gerçek su böreği. Fakat Yalancı Su Böreğim daha çok beğenildi eşim tarafından.

Ben de zahmetlere niye gireyim dedim ve hep yalancısını yaptım.. Çok şanslıyım ..

Malzemeler:
4 yumurta
tuz
Aldığı kadar un

İç malzemesi:
lor

Ara katlara dökmek için:
2 yumurta
1 bardak süt
yarım su bardağı zeytin yağı

Yapılışı:
4 yumurta aldığı kadar un ile yoğurulur.Tuz ilavesi unutulmadan tabi.
4 bezeye ayrılır ince açılır.
Kaynayan tuzlu suyun içine 3 kaşık sıvı yağ konulur. Hamur içine atalır. 2-3 dakika bekletilir ve soğuk su dolu kabın içine konur.
Aynı işlem geride kalan bezeler için yapılır.
Haşlanan yufkalar tek tek tepsiye alınır , dizilir, arasına lor konulur, yumurta -sıvıyağ- süt karışımı aralara dökülür, en üste de yine karışımdan az dökülerek kolay kızarması sağlanır.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet bal olsun.

4 yorum:

  1. Su böreğini ilk denediğimde hayal kırıklığına hazırdım ama sandığım gibi olmadı. Beğenilince yeniden yeniden yapmaya başladım, bu tadı sevmeyen yok zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın..Korkulacak kadar zor bi börek değil . Ellerine sağlık senin de.

      Sil
  2. Çok severim yumuşak yumuşak yanında birde çay varsa ooo mis... ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çaysız olmaz demi . Teşekkür ederim Meltem.

      Sil

Düğme desenli eteğim.