26 Ağustos 2014 Salı

Mayalı Ekmekcikler.










Malzemeler
1 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
aldığı kadar un
tuz
iç malzemesi:
tam yağlı peynir
dereotu,maydonoz
yapılışı:
Hamur yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır.
Kabaran hamurdan küçük parçalar koparılır(avuç içine bol sıvı yağ sürülmeli ki yapışmasın)  içine dereotu ve peynir karışımı konulur kapatılır.Tepsiye yan yana dizilir.
Bu şekilde de mayalanması beklenir.ılık bir ortamda 1 yada 2 saat kadar.
180 derece fırında üzerine anason, çörek otu ekilerek pişirilir.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.