11 Ağustos 2014 Pazartesi
Labne Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 litre süt (kapıdan alınır 6 dakika kaynatılır)
1 küp süzme peynir
Yapılışı:
Kaynatılan süt soğumaya bırakılır.
Yoğurt mayaladığınız sıcaklıktan biraz daha sıcak olmalıdır
Sütten 1 bardak alınır bir kase içinde süzme peynir ezilerek eritilir, pürüzsüz hale getirilir karışım.
Süte aktarılarak hızlıca karıştırılır.
Yoğurt mayalar gibi kapatılarak battaniye ile sarılır.
6 saat bu şekilde uyutulduktan sonra dikkatlice buzdolabına konur.
Ertesi gün süzgece konularak fazla suyu süzülür.
Ben keklerimde kullanıyorum. Bol bol kalsiyumlu kek yapmak isteyen annelere duyurulur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
malzemeler : 2 adet tavuk göğsu zahter bir miktar mısır unu kimyon kırmızı biber köri tuz kızartmak için yağ yapılı...
-
sevdiğim bir lezzet kısır malzemelerim: 1 su bardağı ince bulgur 3 adet taze soğan 3 adet taze sarımsak yarım demet maydonoz 2 ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder