2 Ekim 2013 Çarşamba

sağlıklı olmak ve sebze yemek

- Demir yönünden zengin olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor.

 Biberde bulunan bol beta karoten ve C, P, K vitaminleri mideyi kuvvetlendiriyor. 

A vitamini ve fosfor kaynağı patlıcan sinirlere iyi geliyor, kalp çarpıntısını gideriyor.

 Sadece lahana çeşitlerinde bulunan U vitamini, mide ve bağırsakların iç yüzeyini koruyor, oralardaki yaraların iyileşmesini sağlıyor.

 Fosfat ve potasyum ihtiva eden karnabaharın içeriğinde aynı zamanda kadınları göğüs kanserine karşı koruyan ‘indol-3 karbonal’ bulunuyor.

 İçeriğinde bolca, güçlü bir kanser savaşçısı olan beta karoten bulunduğundan brokoli, yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden biri...
ntvmsnbs.com dan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.