22 Ekim 2013 Salı

mayalı börek .mayalı ekmek










malzemeler

3 bardak ılık süt

3 çorba kaşığı kuru maya

2 yemek kaşığı şeker

2 yumurta

bir tutam tuz

aldığı kadar un
iç malzemesi :
maydonoz ,lor

yapılışı:

öncelikle ılık süt ,şeker ve kuru maya karıştırılıp yarım saat bekletilir..
sonra diğer malzemeler ilave edilerek çok da yumuşak olmayan bir hamur elde edilir. ..hamur mayalanmaya bırakılır..üzeri örtülerek.

2 -3 saat sonra hamur kabarmıstır.

istenilen şekil verilir ..ben bir tane hamuru yuvarlak açıp arasına maydonozlu lor karışımından koydum..sardım..ve kek kalıbına yerleştirdim..

diger tarafta bir borcama elma büyüklüğünde hamurlar kopardım..yuvarladım..aralıklı koydum..

fırınımı 5 dakika 60 derecede ısıttım..
ve yaptığım börekleri içine koydum..

1 saat kadar bu şekilde ılık fırında beklettim..

iyice kabardıktan sonra..fırını 190 dereceye getirdim ve üstü kızarana kadar pişirdim..

içinin pişip pişmediğini de arada kürdan batırarak test ettim..çünkü hamur çok kabarmıştı..içi pişmez diye korktum..

Afiyet olsun bizeee...yedik bitti bile..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.