malzemeler:
2 kase yoğurt
2 kase yoğurt
4 kaşık un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı su
200 gr kıyma
1 tutam tuz
bir tutam karabiber
1,5 litre su
yarım çay bardağı pirinç
2 kaşık tereyağı
yapılışı:
kıyma , pirinç , bir tutam tuz , bir tutam karabiber ile yoğrulur ve küçük toplar yapılır.
bir çorba tenceresinde 3 kaşık un ve tereyağı kavrulur .sarartılır.
üzerine 1,5 litre su konulur ve kaynamaya bırakılır.ara ara karıştırılır ki topaklanmasın.
kaynadıktan sonra kıymadan yapılan toplar kaynayan suya bırakılır.
2 dakika pişirilir.
ayrı bir kapta yoğurt , yumurta sarısı
ve 1 kaşık un karıştırılır pürüzsüz kıvama getirilir.
kaynayan tencereye yavaş yavaş dökülür.bir yandan çırpma teli ile karıştırılır .
kesilmemesi için tekrar kaynayıncaya kadar karıştırılmaya devam edilir.
2 dakika daha kaynadıktan sonra çorbamızın üzerine nane ve zeytin yağı yakılarak dökülür.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder