13 Haziran 2013 Perşembe

fındıklı kurabiye


malzemeler:
1,5  su bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı)
2 su bardağı un 
3 kaşık pudra şekeri

1,5 su bardağı kavrulmuş ve rondodan geçirilmiş fındık

yapılışı:
tüm malzemeler karıştırılır.
hamurdan tek lokmalık toplar yapılır.

(küçük bir ceviz büyüklüğünde)

hamur top top yapılırken kesinlikle dağılmamalıdır..eğer dağılıp dökülüyorsa biraz daha sıvı yağa ihtiyaç var demektir.

165 derece fırında 10 -15 dakika kontrol edilerek pişirilir..

toplar kızarmayacaktır..

kızartmaya çalışmayın ..kurabiyeler yanar..

ve kesinlikle zeytin yağı kullanılmamalıdır.

ilk yaptığımda zeytin yağı ile yaptım..zeytin yağı ısıya dayanıklı değildir..hemen yanar ve kurabiyeler çöpe gider..

kullanılan yağ ayçiçek yağı olmalıdır.

kurabiyeler soğuduktan sonra bir saklama kabına alınır ve bol pudra şekeri ve tarçın ile kaplanır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.