30 Mart 2015 Pazartesi

Tencerede Somon Balığı




Lezzeti oldukça yüksek ve yapması da çok kolay bir tarif.
Eğer evim de çok kokmasın diyorsanız tam sizlik.
Malzemeler:
istenilen miktarda dilimlenmiş somon balığı
1 büyük soğan
Tuz , karabiber, zeytinyağı

Yapılışı:
Balıkları güzelce yıkadıktan sonra karnıyarık tenceresine mümkünse çelik olanlara önce irice doğranmış soğan halkaları yerleştirilir.
Üzerine somon dilimleri konulur.
Tuz, karabiber ve zeytin yağı ilavesi yaptıktan sonra kapağı kapatılarak 25 dk . kadar kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. limon konmadan olur diyorsun:)
    eş somonu hiç sevmez,ben de balık pişirmeyi bilmem,denerim kendim için en azından.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva"cığım. Limon koymuyorum. Bir aile büyüğümüz böyle yapıyor. ben ona gittiğimde yaklaşık 8 yıl önce yemiştim. Somonu artık farklı bi şekilde pişirmiyorum. Limonu çıkardıktan sonra dilimleyip koydum üstüne.
      Tabi limonla da pişirebilirsin. Güzel olacağına eminim yine.

      Sil
  2. Somon nasıl böyle beyazlaştı onu merak ettim. Pembe rengi soğNL mı döndü acaba? Hemen deneyebilirim ama zeytinyağı koymam herhalde, somonun yağı yeter gibi geliyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz :)
      Somonu hep böyle pişiriyorum. Her seferinde bu renk oluyor. Pembeliği kalmıyor. Özellikle Norveç Somon alıyorum . Ama sonuç bu renk oluyor.

      Sil
  3. Dilek yutkundum resmen....Buzlukda beni bekleyen somon yarın hemen yapılır..çok merak ettim tadını:)

    YanıtlaSil

Düğme desenli eteğim.