- 15-20 adet ıspanak yaprağı haşlanır ve blenderden geçirilir.
- Ayrı bir kapta 3 yumurta 1 bardak şekerle kabarıncaya kadar çırpılır
- çırpılan karışıma 1 bardak sıvı yağ ve blenderden çekilen ıspanak püresi ilave edilir.
- Kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un ilave edilir. Bir kaşıkla yavaşça karıştırılır.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir.
- Bir tencerede 1 litre süt , 5 çorba kaşığı şeker ve 4 çorba kaşığı un karıştırılarak muhallebi yapılır.
- Kek fırından çıkartılıp iyice soğuduktan sonra bu muhallebi üzerine dökülür.Afiyetle yenir.
- Bazen de kremşanti ile kaplarım ıspanaklı kekimi.
12 Haziran 2014 Perşembe
Ispanaklı Kek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
malzemeler : 2 adet tavuk göğsu zahter bir miktar mısır unu kimyon kırmızı biber köri tuz kızartmak için yağ yapılı...
-
sevdiğim bir lezzet kısır malzemelerim: 1 su bardağı ince bulgur 3 adet taze soğan 3 adet taze sarımsak yarım demet maydonoz 2 ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder