- 15-20 adet ıspanak yaprağı haşlanır ve blenderden geçirilir.
- Ayrı bir kapta 3 yumurta 1 bardak şekerle kabarıncaya kadar çırpılır
- çırpılan karışıma 1 bardak sıvı yağ ve blenderden çekilen ıspanak püresi ilave edilir.
- Kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un ilave edilir. Bir kaşıkla yavaşça karıştırılır.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir.
- Bir tencerede 1 litre süt , 5 çorba kaşığı şeker ve 4 çorba kaşığı un karıştırılarak muhallebi yapılır.
- Kek fırından çıkartılıp iyice soğuduktan sonra bu muhallebi üzerine dökülür.Afiyetle yenir.
- Bazen de kremşanti ile kaplarım ıspanaklı kekimi.
12 Haziran 2014 Perşembe
Ispanaklı Kek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Bir yıl daha bitti. Sağlık , huzur ve iyilik getirsin yeni yıl herkese .Sevdikleriyle, çocuklarıyla ... 2015 " e saatler kala ... ...
-
Malzemeler: 200 ml süt kreması (evde kaynatılmış sütün kaymağı da olur) 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz yarım demet dereotu kaba...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder