12 Haziran 2014 Perşembe

Ispanaklı Kek





  • 15-20 adet ıspanak yaprağı haşlanır ve blenderden geçirilir.
  • Ayrı bir kapta 3 yumurta 1 bardak şekerle kabarıncaya kadar çırpılır
  • çırpılan karışıma 1 bardak sıvı yağ ve blenderden çekilen ıspanak püresi ilave edilir.
  • Kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un ilave edilir. Bir kaşıkla yavaşça karıştırılır.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir.
  • Bir tencerede 1 litre süt , 5 çorba kaşığı şeker ve 4 çorba kaşığı un karıştırılarak muhallebi yapılır.
  • Kek fırından çıkartılıp iyice soğuduktan sonra bu muhallebi üzerine dökülür.Afiyetle yenir.
  • Bazen de  kremşanti ile kaplarım ıspanaklı kekimi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.