14 Mart 2014 Cuma

Çikolatalı kurabiye





Malzemeler:
3 kaşık tereyağı
1 bardak süt kaymağı (Kaynamış sütün üstünden toplanmış)
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri (Arzuya göre daha fazla konulabilir)
1 adet limon kabuğu rendesi (sadece sarı kısımları rendelenir. limonun üzerindeki beyaz kısımlar rendelenmemelidir)
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu.
1 su bardağı damla çikolata.
Yapılışı:
Önce sıvı malzemeler karıştırılır.Sonra kuru malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.En son 1 su bardağı damla çikolata ilave edilip yoğrulur..ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlanarak tepsiye dizilir.170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.