22 Nisan 2015 Çarşamba

Marmelatlı , portakallı kek



Malzemeler:
4 yumurta
1 bardak sıvı yağ
yarım bardak tereyağı ya da margarin (eritilmiş)
yarım bardak su
1 su bardağı dolusu portakal reçeli (kekler için ayrıca portakal kabukları ve şekeri kaynatarak yaptım),sadece keklerde kullanmak için. reçele göre şekeri az çünkü. )
1 su bardağı toz şeker
1 küçük kase kızılcık marmeladı
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
4 yumurta ve şeker çırpılır. 
portakal marmeladı blenderden iyice geçirilir . mümkün olduğunca püzürzsüz yapılır. Çocuklar pütürlü olduğunda bu ne diye çok soruyorsa şayet. :)
yumurta şeker köpürene kadar çırpıldıktan sonra sıvı yağ, katı yağ , su ve portakal püresi ilave edilir. 
un , kabartma tozu ilave edildikten sonra tepsiye yayılır. 
aralıklarla çizikler açalım kekimizin üzerine. 
bu çiziklere marmelat dökelim. kapatmaya çalışalım. zaten bi kısmı kekin içinde kalıyor bi kısmı yukarı taşıyor. 
önce 200 derecede 15 dakika pişirdim. sonra 180 dereceye düşürdüm. Kürdan batırdığımda kek kürdanımda kalmamışsa kek pişmiştir. 
Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.