19 Ocak 2015 Pazartesi

Ev Yapımı Doyurucu Pizza








Dışarıda yediğimiz kocamaaan pizzalar bizi doyurmuyor nedense. yiyoruz fakat midemizde kuş kadar bi tokluk bırakıyor gibi geliyor bize.
Neyse Evde fırın var . Malzeme de var.
Yaptık yedik dün.
Malzemeler:
Hamuru için, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt, 2 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı dolusu karbonat, tuz, aldığı kadar un. Yumuşak bir hamur elde etmemiz lazım.

Üst malzemesi:
1 tatlı kaşığı salça su ile açılacak.
250 gr. kaşar peyniri
250 gr. sucuk
300 gr. taze mısır konservesi
1 dilim somon balığı ( kenarlarından bi kısmını somon balıklı yaptım. Evde vardı. onu da değerlendirmiş oldum ki çok lezzetli olur denemeyenler mutlaka denesin.

Yapılışı:
Hamur malzemeleri yoğrulur. Biraz dinlendirdim ben hamurumu.
Bol un ile açtım. Çok yumuşaktı hamurum çünkü.
Tepsimi yağladım. Hamurumu serdim. Salçalı sosumu sürdüm. Sucukları yerleştirdim. kaşarımı doğradım. Bir kenarına pişirilmiş somon balığını koydum ( Soğan ve sıvı yağ ile tencerede kapağı kapalı olarak pişirmiştim. Yediğimiz balıktan 1 dilim artmıştı . Onu kullandım)
180 derece ısıtılmış fırına attım.
Kaşar peyniri eriyip de hamuru da kabardıktan sonra mısırı üzerine döktüm.
10 dk. da böyle pişirdim.
Sonra Afiyetle yedik. Kalmadı bile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.