25 Kasım 2016 Cuma
pandispanlayı turta
Malzemeler
4 yumurta
1 bardak şeker
3 bardak un
vanilya
kabartma tozu
3 çorba kaşığı su
yapılışı
yumurtaları şeker ile çırıp 3 kaşık suyu ilave ettim ve kuru malzemeleri ekledikten sonra tepsiye döktüm. belirli aralıklarla oluklar açtım bıçak yardımıyla ve o kısımlarına kızılcık marmeladı döktüm. erik marmeladı , portakal ya da ne varsa marmelat olarak eklenebilir .daha sonra olukları biraz kek malzemesi ile kapatmaya uğraştım. yani istedim ki marmelat aralarda kalsın . üstte olmasın .180 derecede ısıtılmış fırında kısa sürede pişti. sanıyorum 10 dakika kadar sürdü.
Afiyet olsun .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
malzemeler : 2 adet tavuk göğsu zahter bir miktar mısır unu kimyon kırmızı biber köri tuz kızartmak için yağ yapılı...
-
sevdiğim bir lezzet kısır malzemelerim: 1 su bardağı ince bulgur 3 adet taze soğan 3 adet taze sarımsak yarım demet maydonoz 2 ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder