25 Kasım 2016 Cuma

pandispanlayı turta




Malzemeler
4 yumurta
1 bardak şeker
3  bardak un
vanilya
kabartma tozu
3 çorba kaşığı su

yapılışı

yumurtaları şeker ile çırıp 3 kaşık suyu ilave ettim ve kuru malzemeleri ekledikten sonra  tepsiye döktüm. belirli aralıklarla oluklar açtım  bıçak yardımıyla ve o kısımlarına kızılcık marmeladı döktüm. erik marmeladı , portakal ya da ne varsa marmelat olarak eklenebilir .daha sonra olukları biraz kek malzemesi ile kapatmaya uğraştım. yani istedim ki marmelat aralarda kalsın . üstte olmasın .180 derecede ısıtılmış fırında  kısa sürede pişti. sanıyorum 10 dakika kadar sürdü.
Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.