14 Kasım 2014 Cuma

Dereotu ve Kaymaklı Poğaça




 Malzemeler:

200 ml süt kreması (evde kaynatılmış sütün kaymağı da olur)
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
yarım demet dereotu
kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı.

Süt kreması, yumurta akı ve tuz karıştırılır.Yavaş yavaş un , dereotu ve  kabartma tozu ilave edilir. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir .
yuvarlanıp tepsiye dizilir.
üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam serpilir. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyetle yenir. Fakat üstü daha çok sevilir ve tırtıklanır :)

9 yorum:

  1. Dilekk nasıl canım çekti, ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. Kaymak, içine girdiği her şeye nasıl da lezzet veriyor...
    Bir de kilo yapmasa;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani çok da sağlıklı Beyza Hanımcığım..:))

      Sil
  3. dereotunu hamur işlerine çok yakıştırıyorum elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim..Dereotu nefis yapıyor hamur işini.

      Sil
  4. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil
  5. Kaymak ilave edilen hamur daha lezzetli oluyor. Ayrıca krema yaparken yağ yerine ilave edebilirsiniz. Poğaçalar nefis görünüyor , elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok haklısın.
      yine 1 kase kaymağım vardı. kurabiye yapımında kullandım haftasonu . çok lezzetli oldu.

      Sil

Düğme desenli eteğim.