24 Eylül 2014 Çarşamba
Tavada Kat Kat Çörek.
Bazen öyle anlar oluyor ki.
Sabah kalkıyorum ekmek kalmamış.
Market daha açık değil bazen.
Bazen de akşam eve gidiyorum ekmek almayı unutmuşuz.(Nadir de olsa oluyor yani)
hemen su ve un ile hamur yoğuruyorum , tabi bir de kabartma tozu ve tuz ile.
İyice yoğurduğum hamuru tezgahta açıyorum incecik ve üzerine ince ince dilimlediğim tereyağını sürerek katlamaya başlıyorum. Katlanan hamuru oklava ile çok bastırmadan daire şeklinde açıp az yağlanmış tavada alt üst kızartıyorum . Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
malzemeler : 2 adet tavuk göğsu zahter bir miktar mısır unu kimyon kırmızı biber köri tuz kızartmak için yağ yapılı...
-
sevdiğim bir lezzet kısır malzemelerim: 1 su bardağı ince bulgur 3 adet taze soğan 3 adet taze sarımsak yarım demet maydonoz 2 ...
Çok pratiksiniz :) elinize sağlık.
YanıtlaSil