25 Nisan 2014 Cuma

Hamur kızartması






 


süt, maya, un, şeker , 1 yumurta , tuz ile yoğurulup 3 saat mayalandırılan hamur oklava yardımıyla açılır.
Kalp şeklinde kalıpla kesilir.
Kızgın yağda kızartılır.
Yanında peynir , domates , zeytin , çayla afiyetle yenir.

2 yorum:

  1. BENDE YAPARIM AMA YOĞURT YUMURTA KABARTMA TOZU VE UNLA AZCIK TUZ EKLERİM
    VAZGEÇİLMEZ BİZİM İÇİN EŞİM VE OĞLUM BAYILIR

    ELLERİNE SAĞLIK AFİYET OLSUN

    YanıtlaSil
  2. canım benim teşekkür ederim.senin de ellerine sağlık .

    YanıtlaSil

Düğme desenli eteğim.