14 Ağustos 2014 Perşembe
Su Böreği.
Bu gördüğünüz de yalancı olmayan doğrucu su böğreği.
Günün birinde enerjimin yüksek olduğu bi zaman dedim bugün su böreği yapacağım..O sıra sürekli börek yapıyorum yalnız..Sanıyorum Ramazanın verdiği açlık duygusundan dolayı...
Bu gerçek su böreği. Fakat Yalancı Su Böreğim daha çok beğenildi eşim tarafından.
Ben de zahmetlere niye gireyim dedim ve hep yalancısını yaptım.. Çok şanslıyım ..
Malzemeler:
4 yumurta
tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
lor
Ara katlara dökmek için:
2 yumurta
1 bardak süt
yarım su bardağı zeytin yağı
Yapılışı:
4 yumurta aldığı kadar un ile yoğurulur.Tuz ilavesi unutulmadan tabi.
4 bezeye ayrılır ince açılır.
Kaynayan tuzlu suyun içine 3 kaşık sıvı yağ konulur. Hamur içine atalır. 2-3 dakika bekletilir ve soğuk su dolu kabın içine konur.
Aynı işlem geride kalan bezeler için yapılır.
Haşlanan yufkalar tek tek tepsiye alınır , dizilir, arasına lor konulur, yumurta -sıvıyağ- süt karışımı aralara dökülür, en üste de yine karışımdan az dökülerek kolay kızarması sağlanır.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet bal olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
malzemeler : 2 adet tavuk göğsu zahter bir miktar mısır unu kimyon kırmızı biber köri tuz kızartmak için yağ yapılı...
-
Malzemeler: 200 ml süt kreması (evde kaynatılmış sütün kaymağı da olur) 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz yarım demet dereotu kaba...
Su böreğini ilk denediğimde hayal kırıklığına hazırdım ama sandığım gibi olmadı. Beğenilince yeniden yeniden yapmaya başladım, bu tadı sevmeyen yok zaten.
YanıtlaSilhaklısın..Korkulacak kadar zor bi börek değil . Ellerine sağlık senin de.
SilÇok severim yumuşak yumuşak yanında birde çay varsa ooo mis... ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇaysız olmaz demi . Teşekkür ederim Meltem.
Sil