7 Ağustos 2014 Perşembe
Dereotlu Kabak Yemeği
Malzemeler:
2 adet Kabak
2 kahve fincanı pilavlık bulgur
yarım demet dereotu
2 adet domates
1 adet kuru soğan
zeytin yağı , tuz, salça
Yapılışı:
Ben düdüklü tencerede yapıyorum kabak yemeğini.
Önce kurusoğanı doğruyorum. sonra kabakları ve domatesleri doğruyorum. dereotu ve bulgur ilavesinden sonra yarım su bardağı su ilave ediyorum.Bulgurlar için gerekli.
tuzu, yağı ve salçasını da ekledikten sonra kapağını kapatıp 10 dakika kadar pişiriyorum.
Düdüklü tencerenin markasına göre değişir tabi pişirme süresi. Benim tencerem sıradan bir düdüklü tencere..öyle özellikleri falan yok yani..aç kapağı , kapa kapağı..Ayarı falan yok :)
Afiyet olsun ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
malzemeler : 2 adet tavuk göğsu zahter bir miktar mısır unu kimyon kırmızı biber köri tuz kızartmak için yağ yapılı...
-
Malzemeler: 200 ml süt kreması (evde kaynatılmış sütün kaymağı da olur) 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz yarım demet dereotu kaba...
Hafif ve güzel bir yemek olmuş ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSil