24 Eylül 2014 Çarşamba
Tavada Kat Kat Çörek.
Bazen öyle anlar oluyor ki.
Sabah kalkıyorum ekmek kalmamış.
Market daha açık değil bazen.
Bazen de akşam eve gidiyorum ekmek almayı unutmuşuz.(Nadir de olsa oluyor yani)
hemen su ve un ile hamur yoğuruyorum , tabi bir de kabartma tozu ve tuz ile.
İyice yoğurduğum hamuru tezgahta açıyorum incecik ve üzerine ince ince dilimlediğim tereyağını sürerek katlamaya başlıyorum. Katlanan hamuru oklava ile çok bastırmadan daire şeklinde açıp az yağlanmış tavada alt üst kızartıyorum . Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Malzemeler: 200 ml süt kreması (evde kaynatılmış sütün kaymağı da olur) 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz yarım demet dereotu kaba...
-
en üstteki beyaz parça çoçuğun vücuduna uygun bir atletten kesilmiştir. happy together den alıntıdır.
Çok pratiksiniz :) elinize sağlık.
YanıtlaSil