200 ml süt kreması (evde kaynatılmış sütün kaymağı da olur)
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
yarım demet dereotu
kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı.
Süt kreması, yumurta akı ve tuz karıştırılır.Yavaş yavaş un , dereotu ve kabartma tozu ilave edilir. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir .
yuvarlanıp tepsiye dizilir.
üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam serpilir. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyetle yenir. Fakat üstü daha çok sevilir ve tırtıklanır :)
Dilekk nasıl canım çekti, ellerine sağlık....
YanıtlaSilSen de yap Gülizciğim..Teşekkür ederim.
SilKaymak, içine girdiği her şeye nasıl da lezzet veriyor...
YanıtlaSilBir de kilo yapmasa;)
yani çok da sağlıklı Beyza Hanımcığım..:))
Sildereotunu hamur işlerine çok yakıştırıyorum elinize sağlık
YanıtlaSilAynı fikirdeyim..Dereotu nefis yapıyor hamur işini.
SilTarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
Kaymak ilave edilen hamur daha lezzetli oluyor. Ayrıca krema yaparken yağ yerine ilave edebilirsiniz. Poğaçalar nefis görünüyor , elinize sağlık.
YanıtlaSilEvet çok haklısın.
Silyine 1 kase kaymağım vardı. kurabiye yapımında kullandım haftasonu . çok lezzetli oldu.