Malzemeler:
250 gram tereyağı
1 bardak yoğurt
1 yumurta
aldığı kadar un
1 su bardağı pudra şekeri..Eğer şekerli seviyorsanız kurabiyeleri tadına bakarak daha şeker ilavesi yapılabilir.
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için : 1 paket bitter çikolata( 80 gr.)
3 kaşık taze krema
2 kaşık tereyağı
ve bonibon
Hindistan cevizi
yapılışı:
Kurabiye hamuru hazırlanır.
ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. bir su şişesini iyice yıkanarak kurabiyelere batırılır içleri havuz yapılır.
havuz kısımlarına hindistan cevizi konulur..180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.
ayrı bir yerde çikolata, krema ve tereyağı benmari usülü eritilir.
pişen kurabiyelerin içine dökülür,soğuyunca içlerine bonibon konularak servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder