22 Ekim 2013 Salı
mayalı börek .mayalı ekmek
malzemeler
3 bardak ılık süt
3 çorba kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
bir tutam tuz
aldığı kadar un
iç malzemesi :
maydonoz ,lor
yapılışı:
öncelikle ılık süt ,şeker ve kuru maya karıştırılıp yarım saat bekletilir..
sonra diğer malzemeler ilave edilerek çok da yumuşak olmayan bir hamur elde edilir. ..hamur mayalanmaya bırakılır..üzeri örtülerek.
2 -3 saat sonra hamur kabarmıstır.
istenilen şekil verilir ..ben bir tane hamuru yuvarlak açıp arasına maydonozlu lor karışımından koydum..sardım..ve kek kalıbına yerleştirdim..
diger tarafta bir borcama elma büyüklüğünde hamurlar kopardım..yuvarladım..aralıklı koydum..
fırınımı 5 dakika 60 derecede ısıttım..
ve yaptığım börekleri içine koydum..
1 saat kadar bu şekilde ılık fırında beklettim..
iyice kabardıktan sonra..fırını 190 dereceye getirdim ve üstü kızarana kadar pişirdim..
içinin pişip pişmediğini de arada kürdan batırarak test ettim..çünkü hamur çok kabarmıştı..içi pişmez diye korktum..
Afiyet olsun bizeee...yedik bitti bile..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Malzemeler: 200 ml süt kreması (evde kaynatılmış sütün kaymağı da olur) 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz yarım demet dereotu kaba...
-
en üstteki beyaz parça çoçuğun vücuduna uygun bir atletten kesilmiştir. happy together den alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder