20 Ocak 2015 Salı

Paspas Başladım







2 cm. kalınlığında kestiğim kumaşları birbiri ucuna diktim . Ve kalın tığ ile örmeye başladım. Ortaya paspas çıkacak. Bakalım.

19 Ocak 2015 Pazartesi

Ev Yapımı Doyurucu Pizza








Dışarıda yediğimiz kocamaaan pizzalar bizi doyurmuyor nedense. yiyoruz fakat midemizde kuş kadar bi tokluk bırakıyor gibi geliyor bize.
Neyse Evde fırın var . Malzeme de var.
Yaptık yedik dün.
Malzemeler:
Hamuru için, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt, 2 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı dolusu karbonat, tuz, aldığı kadar un. Yumuşak bir hamur elde etmemiz lazım.

Üst malzemesi:
1 tatlı kaşığı salça su ile açılacak.
250 gr. kaşar peyniri
250 gr. sucuk
300 gr. taze mısır konservesi
1 dilim somon balığı ( kenarlarından bi kısmını somon balıklı yaptım. Evde vardı. onu da değerlendirmiş oldum ki çok lezzetli olur denemeyenler mutlaka denesin.

Yapılışı:
Hamur malzemeleri yoğrulur. Biraz dinlendirdim ben hamurumu.
Bol un ile açtım. Çok yumuşaktı hamurum çünkü.
Tepsimi yağladım. Hamurumu serdim. Salçalı sosumu sürdüm. Sucukları yerleştirdim. kaşarımı doğradım. Bir kenarına pişirilmiş somon balığını koydum ( Soğan ve sıvı yağ ile tencerede kapağı kapalı olarak pişirmiştim. Yediğimiz balıktan 1 dilim artmıştı . Onu kullandım)
180 derece ısıtılmış fırına attım.
Kaşar peyniri eriyip de hamuru da kabardıktan sonra mısırı üzerine döktüm.
10 dk. da böyle pişirdim.
Sonra Afiyetle yedik. Kalmadı bile.

16 Ocak 2015 Cuma

Ispanaklı Mercimek Çorbası

Aman yine çocuklara ıspanağı nasıl yedireceğimi şaşırmış bir anne olarak türlü düşünceler sonucu bu yöntemi buldum. 

Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su 
1 adet soğan
tuz , sıvı yağ
5-6 dal ıspanak

Yapılışı:
önce soğan ,sıvı yağ, mercimek, su ve tuz düdüklü tencereye konulur ve çorba hazırlanır. 
Çorba piştikten sonra blender den geçirme aşamasında ıspanaklar tencereye atılır ve blenderden geçirilir. Ispanaklar pişirilmez. Fakat kaynar olan çorbanın sıcaklığı ile diriliği gidecektir. 
Bu yöntemle çocuklara ıspanağı da yedirmiş saydım kendimi. az da olsa. 

12 Ocak 2015 Pazartesi

Kıymalı Börek



El açması böreğim huzurlarınızda arkadaşlarım.
Malzemeler:
1 bardak yoğurt
1 bardak süt
2 yumurta
yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
(yumuşak bir hamur elde edilmeli)

İç Malzemesi:
Yarım kilo kıyma
2 soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Hamur kulakmemesi kıvamında yoğrulur.
Küçük bezeler kopartılır. Oklava ile ince açılır. üzerine 1 fırça yardımıyla zeytin yağı sürülür.
iç malzemesi konulur ve sarılır.
Tepsiye dizilir .
Üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımı sürülür.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyetle yenir.
Ben bir kısmını böyle sardım. Bir kısım hamuru da poğaça gibi  yaptım . Yine kıymalı harcımdan koyarak kapattım.

6 Ocak 2015 Salı

Ediz 4 yaşındaaa



05.01.2011 tarihinde saat 04.05 de dünyaya gelen Ediz paşam 4 yaşında oldu artık.
Zaman hızla geçiyor ve onlar büyüyor. Biz de küçülüyoruz galiba :)
Günün anlam ve önemi nedeniyle küçük bir kutlama yaptık . Esas kutlama için babaanne ve Apo"cuğumuzu bekliyoruz.

Düğme desenli eteğim.