26 Kasım 2013 Salı

kıymalı, patatesli börek.





patatesli kıymalı börek:







yine mayalı hamur hazırladım.fakat içine yarım  su bardağı zeytin yağı ve 1 su bardağı süt koymuştum..hamur yine çok çok yumuşacık bir hamur değildi..daha önce de yazdığım gibi hamuru sert yoğuruyorum..mayalanma esnasında hamur yumuşayarak sulanıyor..eğer çok yumuşak yoğurursanız mayalanma sonrasında cıvık bir hamur elde etmiş olursunuz..

iç malzemesini söyle hazırladım:
kıyma ve soğanı kavurdum.içine haşlanmış patates ezdim..soğuduktan sonra hamurun arasına koydum.üzerine yağ, yumurta ve yoğurt karışımını sürdüm.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düğme desenli eteğim.