9 Nisan 2013 Salı

karışık pizzam





malzemelerim:
5 fincan un 
5 tatlı kaşığı zeytin yağı
2 tatlı kaşığı kuru maya ..yada yarım küp yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 fincan  ılık süt
üst malzemesi:
1 adet domates
1 adet konserve mısır
yarım sucuk
istenilen kadar kaşar peyniri.ama ben sepet peyniri kullandım..kaşar peynirini pek hazetmiyoruz.

sebzeli tarafına ise taze soğan , taze sarımsak , 2 adet biber sucuk ve yine sepet peynirinden koydum

yapılışı: 
önce 3 fincan ılık süt ile 2 tatlı kaşığı kuru maya karıştırılır..şeker ilave edilir ve sıcak bir ortamda burakılır..15 dakika sonra un , tuz ve zeytin yağı ilave edilerek yoğrulur ..ele yapışan bir hamur olur.hamur çok aşırı cıvık ise un ilave edilmelidir...bu hamur yaklaşık 2-3 saat kadar sıcak bir ortamda üzeri kapatılarak mayalandırılır.eğer 

yaklaşık iki katına ulaşan hamur karıştırılarak gazı alınır..ve tekrar kabarması için beklenir.yaklaşık 2 saat kadar daha beklendikten sonra pizza yapmaya hazırdır..

ben sabahtan yoğuruyorum neredeyse piza hamurunu ..aceleye gelmemesi için,

hamuru tepsiye yaydım..ve 180 derece fırında hamur kabarana ve  üzeri hafif kızarana kadar pişirdim.
fırından çıkarıp üzerine rendelediğin domatesi sürdüm..bol domates olsaydı bol domates kullanırdım ama mevsim malum..ve domateslerin de lezzeti yok gibi.

hızlıca sucuk , peynir , konserve mısır, koydum bir tarafına

sebzeli tarafına da diğer malzemeleri koydum..aynı tepside iki çeşit pizza oldu..

peynir eriyip de sucuklar  kızarana kadar pişirdim..

harika oldu..hamur süt  ile yoğrulduğu için puf puf oldu..

bu tarifi bir de konserve ton balığı ile yapmanızı tavsiye ederim..tek gerekli malzeme konserve ton balığı ..başka bir iç malzeme kullanılmıyor..ama lezzet harika oluyor.

1 yorum:

Düğme desenli eteğim.